Kinderpraktijk Voorschoten zoekt naar een passend antwoord op de vraag van kind en/of ouder(s). Wij helpen en ondersteunen door mee te denken en het bieden van praktische en doelgerichte handvatten.

Wij werken oplossingsgericht, denkend in kwaliteiten en mogelijkheden, kijkend naar de vragen en wensen van onze cliënten.


Wie

Kinderpraktijk Voorschoten wordt geleid door Fiona Craenen, geregistreerd orthopedagoog generalist bij de NVO.

In de visie van Kinderpraktijk Voorschoten staat de rol van het kind en gezin centraal. Elk kind en gezin is uniek wat betekent dat standaard methodes niet zomaar hierop aansluiten. Opvoeden wordt veelal voor lief genomen, maar is niet zo vanzelfsprekend als men dat doet voor komen. Iedereen komt wel eens in een situatie waarin het fijn is als er iemand mee kijkt of meedenkt, om zo weer verder te kunnen.

Met Kinderpraktijk Voorschoten hopen wij laagdrempelige hulp te kunnen bieden. Hulp door het even binnen kunnen lopen en het vragen van advies bij ‘huis,- tuin,- en keukenproblemen’ maar ook hulp die wat meer tijd en onderzoek vraagt. Oplossingsgericht werken is onze stijl! Wij doen dit niet voor u, maar sámen met u!

Team kinderpraktijk Voorschoten:

fiona f  Fiona Craenen

Fiona Craenen (’81) is als Orthopedagoog aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen te Leiden afgestudeerd. Sinds 4 jaar heeft zij de postdoctorale opleiding Orthopedagoog Generalist afgerond. Na verschillende functies binnen de verstandelijke beperkte zorg en de psychiatrie  te hebben vervuld start Fiona in 2009 haar zelfstandige praktijk. Breed opgeleid maar met een expertise op het gebied van de executieve functies.

Orthopedagoog-Generalist, Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO)
Lid van de Vereniging EMDR Nederland

Werkdagen: dinsdag (9.30-18.00), woensdag (9.30-18.00) en donderdag (onder schooltijd)

nadia f    Nadia Lengkeek

Na een studie rechten en jarenlang een eigen bedrijf te hebben gerund, is Nadia onze steun en toeverlaat. U treft haar aan de telefoon waarbij zij ervoor zorgt dat afspraken worden verzet, aanmeldingen goed binnenkomen en andere administratieve werkzaamheden zich niet opstapelen. Nadia is getrouwd en moeder van drie kinderen.
In haar vrije tijd speelt zij hockey en tennis ik en is ze nauw betrokken bij haar kinderen.

Werkdagen: woensdag ochtend (9.00-13.00)

marije f   Marije van Assink-Rouw

Marije Assink (’79) studeert in 2004 af als Orthopedagoog aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen te Groningen.  Orthopedagoog-Generalist, Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Lid van de Vereniging EMDR Nederland.

Naast dat Marije bij kinderpraktijk Voorschoten werkt, werkt zij ook in haar eigen praktijk in de regio Holland Rijnland.

Werkdagen: dinsdag en vrijdag.

karen f   Karen van der Bijl

Als Orthopedagoog Generalist, aangesloten bij Kinderpraktijk Voorschoten. Daarnaast ben ik als orthopedagoog werkzaam in een jeugd- en gezinsteam in Leiden. Mijn expertise ligt onder andere op het gebied van autisme. Zowel bij mijn vorige werkgever GGZ Rivierduinen Autisme, als in het cluster IV onderwijs heb ik jarenlang ervaring op gedaan met diagnose en behandeling van kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum, maar ook met andere (bijkomstige) gedragsproblemen of psychische stoornissen.

Werkdagen: op consultbasis