Kinderpraktijk Voorschoten biedt verschillende soorten trainingen aan. Specifiek voor kinderen, jongeren of ouders. U kunt denken aan groepstrainingen, voorlichtingsavonden maar ook werkgeheugen trainingen.

Voorlichting
Soms is het fijn om samen met andere ouders meer te komen weten over specifieke problematiek. Omdat u zich daarin interesseert (vanuit het werk), omdat u vermoed dat dit speelt bij uw kind of omdat er is vastgesteld dat uw zoon of dochter hier last van heeft.

Groepstrainingen
Wij werken individueel met kinderen en ouders maar verzorgen tevens groepstrainingen. Waardevol om te zien en te leren van andere kinderen of ouders die tegen dezelfde vragen aanlopen als u.

cropped-kids-kop.jpg

De volgende trainingen hebben wij in ons aanbod:
Rots & Water – een sociale competentietraining, mede gericht op weerbaarheid. Eveneens door het Nederlands Jeugdinstituut erkende effectieve interventie training: “Rots en Water Training KPV”
De training wordt in verschillende leeftijdsgroepen aangeboden, meerdere keren per jaar. Voor data kijkt u onder het kopje ‘nieuws’.

– Psycho educatie groepen voor kinderen of jongeren met AD(H)D
– Psycho educatie groepen voor kinderen of jongeren met een autisme spectrum stoornis
– Oudergroepen, hoe om te gaan met het gedrag van uw kind. Wij hebben specifieke groepen voor ouders met pubers, kinderen of jongeren met ADHD of kinderen of jongeren met een autistisch spectrum stoornis.

Werkgeheugen trainingen
Cogmed. Voor zowel jonge kinderen (5-7), wat oudere kinderen (7-17) als ook voor adolescenten en volwassenen. Meer informatie kunt u hierover vinden op de Cogmed site. Ook staat een vermelding hierover bij het Nederlands jeugdinstituut, als erkende interventie.

Schooltrainingen
Voor scholen verzorgen wij naast standaard trainingen ook trainingen op maat. Veelal zijn er subsidie mogelijkheden om deze trainingen in te kunnen zetten. Wij helpen u daar graag bij.
Rots & Watertraining voor de klas. 
GRIP – Gedragsveranderingen in de groep’ bewerkstelligen. Hoe kun je een klas weer als groep samen krijgen. Het verbeteren van het sociale klimaat, opdoen van de (sociale) vaardigheden en het versterken van de competenties. Ook goed in te zetten bij pestgedrag.